Jordskælv i Van

 

Den 23. oktober 2011 blev Vanregionen i Østtyrkiet ramt af et kraftigt jordskælv, der af geologer blev målt til 7,2 på richterskalaen. Den hårdest ramte provinsby er Ercis, der har et indbyggertal på 75.000 og som ligger i det absolut fattigste område i Tyrkiet. Området har et meget svagt infrastruktur, hvilket forværrer situationen.

Det officielle dødstal er oppe på 582 og 4152 kvæstede er blevet indlagt på hospitaler. Flere tusinder af mennesker frygtes omkommet. Mange indbyggere er blevet hjemløse, da deres hjem er kollapset og andre tør ikke at vende hjem af frygt for efterskælv. Det er blevet anslået, at 40.000 indbyggere er blevet hjemløse.  Alene i Ercis provinsen er 65 bygninger kollapset, hvoraf arbejdet med 58 af dem er afsluttet.

Van har hårdt brug for hjælp. Børnefamilier, syge og ældre bor på gader og i telte. Vejret bliver koldere, og der er fare for regn og slud de kommende nætter. Om nogle uger vil det begynde at sne i området.

Opdateret den 28.oktober 2011